11 Temmuz 2008 Cuma

ELMA TATLISI

Malzemeler

2 orta boy elma
1 yemek kaşığı akçaagaç şurubu
1 yemek kaşığı öğütülmüş ceviz
yarım çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı : Elmaları rendeliyerek bir iki damla limon, iki yemek kaşığı su ile karıştırın. Başka su ilave etmeye gerek yok. Elmalar kendi saldıkları elma suyu içinde pişiyorlar. Tarçın ilave edin ve küçük bir fırın kabında 180 derecede 20 dakika elmalar yumuşayana kadar pişirin. Fırından çıkarınca içine tatlandırıcı şurubu ve cevizi katıp karıştırın.

Not: Bebeğiniz 10 aydan küçük ve henüz çiğnemeyi bilmiyorsa, tencerede pişirirseniz elmalar daha yumuşak olur. Cevizleri mutlaka bir öğütücüde çekerek un haline getirin.

Hiç yorum yok: