11 Temmuz 2008 Cuma

KABAK YEMEĞİ

Malzemeler

1 küçük kabak
1 küçük havuç
Yarım küçük soğan
1 tatlı kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı zeytinyağı
deniz tuzu (1 yaş ve üzeri bebekler için)

Hazırlanışı : Küp küp doğradığımız soğanı ve havucu yağda hafif pembeleşene kadar kavurun. Yine küp küp doğranmış kabağı ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. Arada karıştırarak 5 dakika pişirin. Yıkadığınız pirinci tencereye koyun ve üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. (Yemek çok sulu olmıyacak, pilava yakın bir kıvamda olmalı. Ancak suyunu çekip pirinçler hala pişmedi ise bir miktar daha su ilave edebilirsiniz) Bütün yada çatalla ezerek bebeğinize yedirebilirsiniz.

Hiç yorum yok: