11 Temmuz 2008 Cuma

MİLFÖY TATLISI

MALZEMELER
1 paket milföy hamuru
küçük bir kase ceviz
2 çorba kaşığı toz şeker
1 yumurta akı

ŞERBETİ İÇİN
2 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu

Fındık,yumurta ve toz şekeri bir kapta karıştırın.Milföyleri merdaneyle açıp içine harcı koyup sarın.Üçer cm uzunluğunda kesip tepsiye dizin.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.Tencereye şeker,su ve limon suyunu koyup kaynatın.Soğuyunca milföylerin üzerine dökün.Şerbetini çekince servis tabağına alıp servis yapın. AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: