11 Temmuz 2008 Cuma

SEBZE ÇORBASI

Malzemeler

1 küçük boy havuç
1 küçük boy domates
1 küçük boy patates
1 küçük boy kabak
¼ arpacık soğanı
2 çorba kaşığı yağsız dana kıyması
1 çorba kaşığı sıvı yağ

Yapılışı: Bütün sebzeler yıkanıp temizlendikten sonra küçük parçalar halinde doğranır veya rendelenir. Kıyma ve sıvı yağ da ilave edilerek 2 su bardağı su ilave edilerek haşlanır. Sebzelerin büyüklüğüne göre kullanılacak su miktarı değişebilir. Çorba pişirildikten sonra çocuğun ayına bağlı olarak tel süzgeçten geçirilebilir veya çatalla ezilerek yedirilir. Ayrıca kullanılacak sebzeler de mevsime göre değiştirilebilir. Genellikle tercih edilen bamya, taze fasulye veya pırasa gibi liften zengin sebzelerin kullanılmamasıdır. Barsak hareketlerini arttırarak dışkıyı yumuşatabilir.

Hiç yorum yok: