11 Temmuz 2008 Cuma

EV YAPIMI BEBEK MAMASI

Malzemeler

1 çay bardağı aşurelik buğday
1.5 çay bardağı doğranmış kuru meyve (Su içinde ıslatılmış)
4 su bardağı su
İsteğe bağlı olarak bal yada pekmez (Bal yalnızca 12 aylıktan büyük bebeklerin kullanımı için uygundur)

Hazırlanışı : Buğdayı bir gece önceden 1.5 su bardağı su ile 15 dakika kaynatın. 1 su bardağı soğuk su ilave ederek bir gece bekletin. Ertesi gün iki su bardağı suyu buğdayınıza ilave ederek bir saat pişirin. Buğdayın pişmesine yakın (yaklaşık son 20 dakika) önceden ıslatılmış kuru meyveleri tencereye katın. Hazırladığınız mamayı blendırla iyice ezin.

Not: Mamanın içine öğütücüde un haline getirdiğiniz ceviz, badem yada kabak çekirdeği katarak bebek mamasını bir çok mineraller ve vitaminler bakımından daha zengin hale getirebilirsiniz. Mesela kabak çekirdeği çinko açısından oldukça zengin. Ve çinko bağışıklık sisteminin gelişmesi için gerekli olan bir mineraldir.

Hiç yorum yok: